Sneeuwverwachting loopt nog hoger op: 200 cm +

Holy Moly! Wat een goede vooruitzichten komen we tegen bij onze wintersportweercollega’s! De weerplatformen knappen bijna uit elkaar van de hoeveelheid sneeuw die er verwacht wordt. Wij moeten nog maar zien of er echt zoveel sneeuw gaat vallen, maar we genieten vast van de winterkriebels hier in Nederland.

Regen

Een deel van ons team zit op dit moment in Oostenrijk, waar ze vanochtend wakker werden met regen in het dal. En met de te hoge sneeuwgrens zal het ook nog niet extreem gaan sneeuwen in de wintersportdorpen zelf. Toch lijkt de verandering in het weer steeds zekerder te worden. De sneeuwgrens is nog even aan het schommelen, maar vanaf zaterdag schiet die gelukkig naar beneden. Zelf vertrek ik vannacht naar Oostenrijk, dus ik duim dat de extreme sneeuwverwachtingen uit gaan komen.

Extreme sneeuwverwachtingen

Maar wat zijn die extreme sneeuwverwachtingen dan? Op verschillende websites zien wij schrikbarende getallen voor de komende dagen verschijnen. Werd er gisteren al meer dan 150 cm sneeuw verwacht in het westen van de Alpen, vandaag zijn de centimeters nog verder opgelopen. Als we bij WePowder kijken gaan onze ogen glunderen. Daar staat op het moment van schrijven bijvoorbeeld 223 cm voor de komende 6 dagen verwacht in het Franse Argentières. En ook Ski Arlberg kan z’n borst natmaken, met een verwachte 194 cm sneeuwval t/m zondag. Op de Dachstein Gletscher wordt 174 cm verwacht en in het Zwitserse Engelberg moet je ook je sneeuwbril op met een verwachting van 167 cm. Wat een cijfers!

Volgens Bergfex gaat er iets minder sneeuw vallen en ook Snowplaza is een stuk terughoudender, maar ik zou ook meer dan blij zijn met de helft. Want alhoewel de meteorologische winter al is begonnen, ligt er in veel skigebieden nog te weinig sneeuw. Kom maar door met dat witte geluk!