Sölden eindelijk open!

Gister lieten de webcambeelden het al zien: sneeuw in de Alpen! Ook Sölden kleurde weer wit met zo’n 15 cm verse sneeuw. Het is dan ook niet gek dat de medewerkers van het gebied meteen aan het werk zijn gegaan. En met resultaat, want vanaf morgen kan je op de Rettenbach Gletsjer skiën. Er is genoeg verse sneeuw gevallen om bovenop de gletsjer drie liften te laten draaien. Twee weken later dan gepland is Sölden eindelijk geopend.

Het begin is er

Drie liften is nog vrij weinig, maar laten we positief blijven: het begin is er! Sölden kondigde met onderstaand facebookbericht de opening van het gletsjer gebeid aan. Vanaf woensdag kan je gebruik maken van de SL Karleskogl en de Schwarze Schneid I en II. De liften zijn van 08:00-15:30 open en vrijdag zal ook de SL Seiterjöchl draaien. De eerste twee dagen zullen we het even met piste 32 doen, maar vrijdag kan je je ook uitleven op piste 33 en 34.

Condities Sölden

De condities zijn nog niet ideaal, want er ligt maar 40 cm sneeuw. Maar dat is voor de echte fanatiekelingen genoeg om even lekker een paar afdalingen te doen. En echt lang zal het niet duren tot we goede condities zullen zien. Over 4 weken staat namelijk de opening van het World Cup-seizoen op de planning. We schreven gisteren al dat we hopen dat de wedstrijdpiste op tijd klaar is. Maar nadat we hoorden dat de Rettenbach Gletsjer deze week geopend is, hebben we er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Winterkriebels gekregen?

Een deel van de redactie zit op dit moment in Oostenrijk en plaatste gister prachtige foto’s van de verse sneeuw die was gevallen. Vanochtend kwam nog meer goed naar buiten, namelijk dat de sneeuwgrens was gezakt. Er lag zelfs sneeuw in sommige wintersportdorpen! Bekijk de foto’s in onderstaand artikel en kom alvast in de winterstemming.