Stap aan boord in de nieuwe Ski Express in Gitschberg Jochtal


Wintersportredacteur

Ieder jaar zet het skigebied Gitschberg Jochtal alles op alles om het skigebied te verbeteren. Voor het seizoen 2018/2019 presenteren zij een nieuwe gondelbaan, de Ski Express. Een moderne 10-persoons lift die de verouderde Breiteben en Sergerwiese liften op de Gitschberg moet vervangen. Daarnaast opent het gebied ook een nieuwe rode piste.

Route Ski Express

Binnen 6 minuten legt de Ski Express 1,9 km af en brengt je naar Gitschhütte. Per uur kunnen er 3000 passagiers vervoerd worden. Naast een dal- en een bergstation komt er ook een middenstation. Deze zal op de plek komen waar de Breiteben lift eindigde en de Sergerwiese startte. Op deze manier zijn deze twee liften overbodig en worden daarom afgebroken.

Nieuwe piste

Met het oog op de vernieuwing van de lift, opent het gebied ook een extra rode piste. De afdaling door het ‘Serger-Wald’ wordt heropend en krijgt de naam ‘23A Wastl Huber’. Deze toevoeging geeft skiërs twee opties in het dalstation te bereiken. Voorheen was dit enkel de zwarte afdaling, die voortaan onder het nummer 23B op de pistekaart zal staan.

In totaal wordt er meer dan 14 miljoen euro geïnvesteerd voor het seizoen 2018/2019. Zowel de lift als de piste zijn op tijd klaar voor het seizoen 2018/2019.

Cijfers

Type lift: Lift met 1 kabel en 10-persoons gondels
Capaciteit 3000 personen per uur
Tijd onderweg 5:51 minuten
Snelheid 6 meter per seconde
Lengte 1853 meter
Hoogteverschil 510 meter
Stations Dalstation op 1706m
Middenstation op 2050m
Bergstation op 2216m

Waar ligt de Ski Express?

Op onderstaande kaart is de Ski Express nog niet zichtbaar. Hij begint aan de voet van de Nesselbahn en eindigt bovenaan de Breiteben.

Een bouwupdate en enkele impressies van de nieuwe lift zie je hieronder.

Veel vernieuwingen

Dit jaar zijn er veel gebieden die investeren in vernieuwingen. Kijk op deze pagina om op de hoogte te blijven.