Tignes vanaf morgen geopend

Goed nieuws vanuit Frankrijk. Tignes heeft afgelopen week aangekondigd dat ze vanaf woensdag 17 oktober geopend zijn. De gletsjer Grand Motte is klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Vanaf morgen kun je dus ook in Frankrijk de eerste afdalingen maken.

Eerder uitgesteld

De opening van de Grand Motte stond oorspronkelijk gepland voor het weekend van 29 en 30 september. Helaas heeft de warme zomer dit jaar roet in het eten gegooid. Door te weinig sneeuw moest het skigebied die opening helaas uitstellen. Vanaf toen hebben de medewerkers van Grand Motte en Tignes keihard gewerkt en met resultaat. Vanaf woensdag 17 oktober is de gletsjer namelijk geopend voor de eerste afdalingen van dit seizoen. Meer informatie over de openingstijden en de prijzen vind je hier.

365 dagen per jaar geopend?

Tignes zegt dat ze 365 dagen per jaar geopend zijn. Het winterseizoen loopt van september tot en met mei en het zomerseizoen van juni tot en met augustus. Hierdoor kunnen ze zeggen dat je er het hele jaar door kunt skiën. De liften draaien in elk geval 365 dagen per jaar. Maar hoe lang houden ze dit nog vol? De warme zomers blijken steeds meer een probleem te worden. Het Franse skigebied is namelijk niet het enige gebied dat later dan gepland opengaat. Ook Sölden moest de opening uitstellen vanwege te weinig sneeuw.

Tignes is er klaar voor

Hoewel je alleen nog maar op de gletsjer kan skiën, kunnen ze in Tignes niet wachten tot ook in het dal genoeg sneeuw ligt. Onderstaande video plaatsten ze gister op Facebook. Hierin is te zien dat je in Tignes meer kan doen dan alleen maar skiën een snowboarden. Zo kan je er onder andere ook paragliden, bungeejumpen en ijsduiken.