Tokyo 2020: de meest innovatieve Spelen ooit?


Wintersportredacteur

De Olympische Winterspelen in Pyeongchang van 2018 zijn de boeken in gegaan als de meest technologische Spelen ooit. Japan is ervan overtuigd dat ze het beter kunnen. Tokyo wil nog een stapje verder gaan en heeft plannen om de Olympische Spelen van 2020 op het gebied van technologie nog een stap verder te brengen.

Pyeongchang 2018

Door velen werden de Winterspelen van 2018 in Pyeongchang de meest hightech Spelen ooit genoemd. Dit kwam vooral omdat ze met het grootste en snelste 5G netwerk kwamen waar iedereen gebruik van kon maken. Maar ook zelfrijdende auto’s, supersnelle streaming en virtual reality speelden een grote rol tijdens de Winterspelen.

Duurzaam

De Spelen in Tokyo zullen in het teken zijn van duurzaam en recyclen. Het Olympisch stadion en dorp zullen door wind- en zonne-energie voorzien worden van stroom. Japan is op het moment ook aan het testen met zonnepanelen in de weg. De zonnepanelen worden voorzien van een speciale laag en verwerkt in de weg. Zo kunnen auto’s er gewoon overheen rijden zonder dat ze de zonnepanelen beschadigen.

Gerecycled

Voor de medailles heeft de organisatie wat anders bedacht. Hiervoor gaan ze namelijk telefoons en tablets recyclen. In deze apparaten zitten namelijk kleine hoeveelheden goud, zilver en koper. Door deze stoffen uit de apparaten te halen, kunnen ze de medailles maken. Er zijn al ruim 80.000 apparaten gedoneerd, maar dat is nog lang niet genoeg. Uiteindelijk worden moeten er 5.000 medailles van gemaakt worden.

Tokyo 2020 staat in het teken van technologie

Tokyo is nog meer van plan voor de Olympische Spelen van 2020. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe Tokyo de meest hightech Spelen ooit zal worden. Wij zijn benieuwd hoe het uiteindelijk allemaal echt werkt, maar daar zullen we nog even twee jaar geduld voor moeten hebben.

[embedded content]

Bejing 2022

De Spelen in 202o zijn uiteraard Zomerspelen. De Winterspelen daarop vinden in Peking plaats in 2022. Wij zijn benieuwd hoe er daar wordt omgegaan met technologie en met duurzaamheid. Zouden ze de Spelen van 2020 kunnen overtreffen?