Twee skipistes in Nordkette veranderen in skiroutes

Er is wat opwinding over de nieuwe uitspraak omtrent twee skipistes bij de Innsbruck Nordkettenbahnen. In de toekomst worden deze alleen nog maar gebruikt als skiroutes. Dit bevestigde Nordkettenbahn Managing Director Thomas Schroll.

Besparingen

In de toekomst zullen de twee dalafdalingen in Nordkette niet meer worden onderhouden. Deze beslissing had een juridische achtergrond. Skipistes moeten namelijk beveiligd en onderhouden worden, maar skiroutes niet. Dit scheelt geld en personeel en daarom werd deze beslissing genomen. Voor de grondbezitters, waar de pistes doorheen lopen, verandert er weinig.

Nordkette

Nordkette behoort tot Olympia SkiWorld Innsbruck. Deze verbindt 9 skigebieden rondom de hoofdstad van Tirol. Dit zijn Kühtai, Schlick 2000, de Stubaier Gletscher, Nordkette, Patscherkofel, Axamer Lizum, Glungezer, Bergbahnen Oberperfuss en de Muttereralm. Verblijf je in Innsbruck voor een stedentrip, dan zijn er dus ook prima uitwijkmogelijkheden voor een wintersport. Binnen no-time ben je met de skibus op bestemming en met slechts één ticket heb je toegang tot alle skigebieden.

Nordkette ligt op zo’n drie kwartier rijden van Innsbruck en wordt gezien als een echt freeride paradijs. Verder kun je in dit skigebied op zoek naar uitdaging, want er zijn een aantal diepzwarte pistes te vinden.

© Andre Chînherr