Uitbreiding skigebied Drei Zinnen wordt gepland

Het Zuid-Tiroolse skigebied Drei Zinnen, in de Dolomieten, heeft grootste plannen. Ze willen namelijk uitbreiden, om tot de beste skigebieden in Europa gaan behoren. Daarom hebben ze een gestructureerd uitbreidingsplan uitgezet.

Vernieuwde lift

Ze zijn begonnen met het vervangen van een 40-jaar oude tweepersoons stoeltjeslift. Een zespersoons stoeltjeslift moet deze lift gaan vervangen en wordt opgeleverd door de firma Leitner. Naast een overkapping en stoelverwarming is deze lift ook gemakkelijk voor kinderen te betreden. De kindvriendelijke instapband, die naargelang de grootte van de kinderen omhoog of omlaag gaat, is ontworpen om de kleine skiër zo gemakkelijk en gemakkelijk mogelijk toegang te bieden.

Betere sneeuwvoorziening

Daarnaast wil het skigebied flink investeren in de sneeuwvoorziening. Deze moet het krachtigste van Noord-Italië worden. Hiermee kan men het gehele gebied binnen 40 uur voorzien van sneeuw. Een nieuw deel van de sneeuwvoorziening is een ultramodern pompstation. Een ander nieuw onderdeel is het grote opslagmeer van ruim 100.000 m3. De sneeuwvoorziening moest vernieuwd worden, omdat ze anders niet meer aan de stijgende vraag van de wintersporters te voldoen. Op deze manier kan het skigebied optimale sneeuwkwaliteit garanderen tijdens de seizoensopening.

Uitbreiden van pistes

Tevens komen er in het winterseizoen 2018/2019 twee nieuwe pistes bij: Een eenvoudigere variant op de zwarte dalafdaling ‘Kristlerhang’ en een nieuwe dalafdaling van de ski-berg ‘Rotwand’ in de richting van de Signaue. Voor families wordt het gebied ook interessanter. Er komen namelijk twee familie-activiteiten bij. Een nieuw familiefunpark op de skiberg ‘Rotwand’ en een ander familiefunpark op de skiberg ‘Helm’ moeten het huidige familieaanbod verrijken. In beide funparken vind je een mix van gebogen bochten, golven, sneeuwtunnels en bruggen.

Extra skihut

Naast het nieuwe aanbod voor alle skiërs en snowboarders is er voor het winterseizoen 2018/2019 ook een skihut bij gekomen. De nieuwe skihut is gespecialiseerd in gourmetten en is te vinden tegenover de Kultskihütte ‘Hennstoll’. Het pand is in een moderne-alpine stijl met inheems hout ingericht en voorzien van glazen gevels.

Uiteindelijk verbonden aan Oostenrijk

De komende jaren gaat het skigebied nog verder uitbreiden. In totaal moet er 40 km aan extra pistes bijkomen en het gebied is uiteindelijk verbonden met het Oostenrijkse skigebied ‘Thurnthaler’.

Veel investeren

Drei Zinnen is niet het enige gebied dat veel investeert in het skigebied. Het gebied uit onderstaand artikel gaat in totaal 345 miljoen investeren.