Val d’Isère opent dit weekend de eerste pistes

De sneeuwval aan het begin van de maand in de Franse Alpen heeft goed uitgepakt voor Val d’Isère. Het skigebied heeft namelijk aangekondigd dat ze komend weekend de eerste pistes openen. Vanaf 24 november draait meer dan de helft van de liften.

Genoeg sneeuw op de berg, niet in het dal

Het skigebied heeft met de sneeuwval van begin november een compacte laag kunnen prepareren. Op 3.000 meter hoogte ligt ongeveer 60 cm sneeuw, genoeg voor de eerste afdalingen van het seizoen. Helaas ligt niet in het hele gebied genoeg sneeuw. Onder 2.300 meter ligt nog niet genoeg sneeuw om de pistes te prepareren. Hierdoor is het nog niet mogelijk om terug naar het dorp te skiën. Je wordt zo lang met de lift terug naar het dorp gebracht. Zodra er genoeg sneeuw ligt, zal ook de dalafdaling opengaan.

Wat is er open?

Val d’Isère kondigde aan dat vanaf komend weekend meer dan de helft van de liften zal draaien. Dit is nog wel onder voorbehoud. Vrijdag 23 november wordt definitief beslist welke liften en pistes open zullen gaan. Voor nu hebben ze aangekondigd dat de volgende pistes en liften opengaan:

  • Fornet/Iseran met de Pisaillas Gletsjer. Bereikbaar met de Vallon en Lessières gondel.
  • De top van het Solaise gebied. Geopende pistes: Glaciers, Plan Millet, Madeleine, Col, Fourche, Marais, St. Jacques en Cugnaï.
  • De top van het Bellevarde gebied. Geopende pistes: Top of the OK, Diebold, 3J, Verte, Borsat en Col de Fresse.

Meer informatie over de opening in Val d’Isère, vind je hier.

Om alvast in de stemming te komen

Het skigebied kondigde de opening aan met onderstaand Facebookbericht. Om ons alvast een voorproefje te geven, plaatsten ze er ook een paar heerlijke wintersportfoto’s bij. Die wilden we jullie natuurlijk niet onthouden. Kijk en geniet!

Nog meer geopende gebieden

Niet alleen Val d’Isère gaat komend weekend open. In Oostenrijk opent Ischgl namelijk morgen al. Hier maken ze zich klaar voor het Top of the Mountain openingsconcert van komende zaterdag.