Val Thorens uitgeroepen tot beste skidorp ter wereld

Vorige week werden voor de zesde keer de World Ski Awards in Kitzbühel uitgereikt. Tijdens dit driedaagse evenement werden onder andere de beste wintersportaanbieders, skigebieden en wintersport accommodaties gekozen. Wekenlang konden wintersporters en experts in de wintersportwereld stemmen op hun favorieten.

De World Ski Awards zijn in 2013 in het leven geroepen om de kwaliteit binnen het skitoerisme op te krikken. Dit doen ze door de best presterende organisaties te belonen met een prijs.

Beste skidorp ter wereld

Mede door zijn goede netwerk van sneeuwzekere pistes is Val Thorens ook dit jaar weer verkozen als ‘World’s Best Ski Resort’. Het is niet de eerste keer dat Val Thorens er met deze felbegeerde prijs vandoor gaat. Sinds het bestaan van de World Ski Awards hebben zij slechts één keer de prijs niet ontvangst mogen nemen. In 2015 won Kitzbühel namelijk  de prijs.

Andere categorieën

Naast de World’s Best Ski Resort zijn er nog tal van andere categorieën waar een prijs in gewonnen kan worden. Voorafgaand worden er prijzen landelijk uitgedeeld. De winnaars per land nomineren zich vervolgens voor de wereldwijde prijzen. Ondanks dat Nederland niet een land is waar je kunt wintersporten, is er toch een prijs gegaan naar een Nederlands bedrijf. Sunweb is er namelijk met de titel van ‘World’s Best Ski Tour Operator 2018’ vandoor gegaan.

Verdere winnaars zijn:

  • Aurelio Lech, Oostenrijk (‘World’s Best Ski Boutique Hotel’)
  • Ski Dubai (‘World’s Best Indoor Ski Resort’)
  • LAAX, Zwitserland (‘World’s Best Freestyle Resort’)
  • Bergbahn AG Kitzbühel (‘World’s Best Ski Resort Company’)
  • Bella Coola Heli Sports, Canada (‘World’s Best Heli-Ski Operator’)
  • Rocksresort, Zwitserland (‘World’s Best Green Ski Hotel’)
  • Schneebeben (‘World’s Best Ski Transfer Operator’)
  • Leo Trippi (‘World’s Best Ski Travel Agent’).

Op de website van World Ski Awards kun je ook per land zien welke bedrijven er met de prijzen vandoor zijn gegaan.

Tour de France

Blijkbaar vond de organisatie van de Tour de France dat Val Thorens ook een mooi dorp is. Zij hebben namelijk besloten om de voorlaatste etappe van de komende editie te laten finishen in het wintersportdorp.