Vanaf morgen skiën in Ischgl

De sneeuwkanonnen en pistebully’s in Ischgl zijn de afgelopen dagen dag en nacht bezig geweest. En met resultaat! Vanaf morgen kan er namelijk geskied worden in Ischgl. Naar verwachting is er zo’n 50 km aan pistes geopend en zijn er ongeveer 19 faciliteiten geopend.

Sneeuwbeelden

Vorige week deelden wij al wat sneeuwbeelden vanuit Ischgl. Toen zag het gebied er al veelbelovend uit. In onderstaande video, die gisteren is gemaakt, kun je zien dat de pistes er helemaal klaar voor zijn. De sneeuwkanonnen moeten wel blijven draaien, want er wordt de komende dagen geen neerslag verwacht in het skigebied. Als ze dit niet doen, bestaat de kans dat de sneeuw smelt. De temperaturen liggen in de loop van de dag namelijk iets boven het vriespunt.

Top of the Mountain

Aanstaande zaterdag is het bekende Top of the Mountain Openingsconcert. Dit is echt de grote opening van de skiseizoen in Ischgl. De hoofdact van het concert is Jason Derulo. Voor €65,- kun je een toegangsticket en een dag skipas kopen. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden wordt dit concert gehouden op de parkeerplaats bij de Silvrettabahn. Volgens de voorspellingen wordt er prima weer verwacht tijdens het concert. Overdag wordt het ongeveer 5°C, dit kan ’s avonds net onder het vriespunt duiken.  Er is tijdens het concert 30% kans op neerslag.