Verbinding Zell am See – Saalbach moeilijker dan gedacht

Vandaag opent de Kitzsteinhorn in Kaprun. Goed nieuws, maar niet alles gaat vlekkeloos in de grote Pinzgau-skigebieden. De eerste stappen voor de nieuwe verbinding tussen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn en Zell am See – Kaprun zijn gezet. Er zijn echter wat problemen, waardoor de werkzaamheden moeilijker blijken dan gedacht. 

Skiën niet meer zoals vroeger

De skigebieden in Pinzgau zijn flink aan het investeren. In totaal hebben de twee gebieden zo’n 1.300 mensen in dienst en vorige maand werd er meer dan 160 miljoen euro aan inkomsten gegenereerd. Dat klinkt goed en daarom hoopt men deze winter een record te behalen. Vorige winter werd er onderzoek gedaan naar de behoeften van wintersporters. Bijna 9.000 mensen deden mee en het bleek dat er tegenwoordig een aanzienlijke voorkeur is naar grote skigebieden. Dit meldde Erich Egger, hoofd van de Zeller Schmittenhöhebahn. Het gaat om afwisseling en daarom is een groter skigebied meer geschikt.

Verbinding lastiger dan verwacht

De eerste stappen voor de fusie tussen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn, Zell am See – Kaprun en de Kitzsteinhorn zijn al gezet. Echter, door een geologisch probleem kan er niet zomaar eventjes een opslagmeer aangelegd worden en daardoor kan er niet continu sneeuw worden geproduceerd op de afdaling richting het Glemmtal. Daarom worden komende twee jaar proefboringen gedaan en die worden vervolgens geëvalueerd.

De wil voor de fusie is er nog steeds, maar loopt dus flinke vertraging op. Een deel van de bouw door de Schmittenhöhebahn zal volgende winter wel van start gaan. Volgens een realistisch beeld zal er pas over drie tot vier jaar sprake zijn van een volledige fusie van de skigebieden.

Opening Kitzsteinhorn

Vandaag opent het gletsjerskigebied in Zell am See – Kaprun. Vertrek richting de Alpen om nu al de eerste afdalingen te maken!