Vernieuwingen in de skigebieden van Tirol

De meeste Nederlanders gaan op wintersport naar Oostenrijk, en dan voornamelijk naar Tirol. Om dit zo te houden is de deelstaat genoodzaakt om regelmatige investeringen in de infrastructuur te doen. Hierbij wordt er op gelet dat het toerisme al het mooie natuurschoon niet overspoeld. Wij hebben een overzicht van de belangrijkste vernieuwingen in Tirol voor jullie op een rijtje gezet.

Investering van 25 miljoen euro in het skigebied van Ischgl

De 30 jaar oude Gampenbahn in Ischgl is vervangen door een nieuwe 6-persoons stoeltjeslift. Het dalstation van deze lift ligt op een hoogte van 1.924 m en het bergstation op 2.848 m boven zeespiegel. De Gampenbahn heeft met dit hoogteverschil een wereldrecord te pakken. Er is namelijk geen enkele baan van hetzelfde type dat een groter hoogteverschil overbrugt. Naast de komst van de lift zijn er twee nieuwe restaurants in het gebied gebouwd.

Kitzbühel krijgt twee nieuwe liften

Vanaf 08-12 draaien er twee nieuwe liften in het skigebied van Kitzbühel. De kosten van dit project in combinatie met de uitbreiding van de sneeuwkanonnen bedraagt ongeveer 17 miljoen euro. Het gebied was door de groeiende belangstelling voor de Kitzbüheler Horn genoodzaakt om de twee nieuwe liften te bouwen. Op deze manier voldoet het gebied aan de vereiste vervoerscapaciteit. Daarnaast wil het gebied voorkomen dat het overbelast raakt door het toerisme, zodat het in de toekomst ook nog een rustig skigebied voor gezinnen is. De ‘6SB Brunelle’ is voorzien van stoelverwarming, weerbescherming, echt lederen bekleding en een mechanische vergrendeling. Door de komst van de ‘Comfortline S 10EUB Raintal’ worden 10 personen tegelijkertijd 8 minuten sneller omhoog gebracht dan voorheen.

© KitzSki

Mayrhofen investeert 18 miljoen euro

In december 2018 wordt een 10-persoons gondel geopend op de Actionberg Penken in het skigebied van Mayrhofen. Het stadsdeel Mösl wordt hiermee verbonden met de Horbergbahn. Daarnaast is er nog eens 2,7 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe pisteoppervlakken. Hierdoor is er 2 km aan piste bijgekomen. Wintersporters kunnen zich vanaf dit seizoen laten filmen tijden hun afdaling op het Ski-Movie-traject, de video is later via het internet te downloaden.

© Doppelmayr

Één kaart voor het hele Pitztal

Dit winterseizoen kun je met één kaart het hele Pitztal door. Je hebt hiermee toegang tot 121,5 pistekilometers, verdeeld over 76 pistes in totaal 6 skigebieden. De skigebieden die toegankelijk zijn: Pitztaler Gletscher, Rifflsee, Hochzeiger Bergbahnen, Imster Bergbahnen, Fendels en Kaunertaler Gletscher.

Verdere investeringen in de infrastructuur

De 50-jarige Glungezerbahn in Tulfes is door een nieuwe 10-persoons kabelbaan vervangen die 1000 personen per uur kan vervoeren. De opening van deze lift staat op 15 december gepland.

De Jochbahn bij de Rosshütte in Seefeld is omgebouwd en volledig gemoderniseerd.

De nieuwe 6-persoons stoeltjeslift Larmach is in de Zillertal Arena geopend. Deze lift is voorzien van weerbescherming en stoelverwarming en kan tot 2.800 personen per uur vervoeren.

Het tweede gedeelte van de Kirchenkarbahn is onlangs geopend. De lift heeft een vervoerscapaciteit van 2.400 personen per uur.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over nieuwtjes in Tirol op www.visittirol.nl