Voor slechts €3020 kan je dit hele skigebied afhuren


Wintersportredacteur

Stel je voor: geen rijen voor de lift, alle ruimte op de piste, altijd de eerste sporen trekken en alleen maar vrienden om je heen. Dat klinkt toch als een droom voor iedere wintersporter? Nu kan die droom werkelijkheid worden, want in de Verenigde Staten kan je nu een heel skigebied huren voor een dag. Voor omgerekgend €3020 per dag is Plattekill Mountain helemaal voor jou en je vrienden.

Liften dicht

Sinds 2013 biedt Plattekill Mountain de mogelijkheid om het skigebied te huren. Het idee is ontstaan toen een groep skiërs aankwam in het gebied en alle liften dicht bleken te zijn. Aangezien ze toch graag wilden skiën, vroegen ze de directeur van het gebied wat het zou kosten om de liften toch te laten draaien. Na een korte rekensom, kwam de directeur met een prijs die alle kosten zou dekken. De groep skiërs ging akkoord en had de skidag van hun leven. Sindsdien is het gebied te huur. Wil je dit ook? Dan kan dat vanaf €3020 per dag.

Het skigebied van Plattekill Mountain

De huurprijs is inclusief maximaal 250 liftpassen. Dus mocht je een groep van 250 man vinden, kost het je slecht €13 per persoon per dag. Maar wat krijg je daar dan voor, behalve een privé-skigebied? De top van Plattekill Mountain ligt op 1100 meter en het dal op 730 meter. Het gebied heeft 4 liften, een freestylepark en 38 afdalingen. De langste afdaling is ruim 3 kilometer. Tot slot kan Plattekill Mountain ook nog regelen dat er verschillende maaltijden klaargemaakt worden. Zo heb je én lekker eten en een skigebied voor jezelf en je vrienden. Dat is geen straf om een dagje te huren toch?

Populaire skigebieden

Als je toch wat meer mensen om je heen wilt tijdens wintersport kan je altijd nog naar een populairder gebied gaan. In onderstaand artikel staan de 50 populairste skigebieden ter wereld. Misschien zit er wat voor je tussen!

Dit zijn de 50 populairste skigebieden ter wereld in 2018