Voormalig World Cup skiër overleden bij bergtour


Wintersportredacteur

De voormalig World Cup skiër Reinhard Tritscher is donderdag om het leven gekomen. Bij een bergtour op de Dachstein is hij van de Scheichenspitze gevallen. Hij kon enkel dood geborgen worden.

Zoekactie

De 72-jarige Tritscher begon zijn tour gisteren rond 7.00u vanaf de parkeerplaats Edelbrunn. Het doel was de Scheichenspitze met een hoogte van 2.667 meter. Toen hij niet thuiskwam waarschuwden familieleden de bergredding. Rond 17.45u startte die vervolgens een zoekactie met een helikopter. Na enige tijd vonden de reddingswerkers het lichaam van de voormalig profskiër.

Reinhard Tritscher

Trischer behaalde in zijn carrière 36 top-10 plaatsen in de World Cup en vier keer stond hij op de bovenste plek van het podium. Dat deed hij twee keer op de reuzenslalom, een keer op de afdaling en een keer op de slalom. Ook deed hij mee aan de Olympische Winterspelen van 1972, daar werd hij 8e op de reuzenslalom. Als staatliche skileraar en skiführer stond hij ook na zijn carrière als profskiër nog veel op de latten.

Wintersportverening

Sinds 1972 runde Tritscher met zijn vrouw een pension in Ramsau. Hij laat zijn vrouw en twee zonen achter. Wij wensen de familie veel sterkte bij de verwerking van het verlies. Ook de wintersportvereniging uit Ramsau treurt om het verlies van hun erelid. Dit lieten zij weten via Facebook.