Winterberg deze winter stuk sneeuwzekerder

Leuk nieuws voor alle Winterbergfans onder ons! Het skigebied is vanaf dit seizoen als het goed is 100% sneeuwzeker. Dankzij All Weather Snowmakers kunnen ze ook onder warme omstandigheden sneeuw produceren. Als alles goed gaat, kun je 24 november de eerste sporen zetten in Winterberg.

Opening

Vanuit Duitsland kwam vandaag met een leuk bericht. Op de Facebookpagina van Winterbergbus werd aangekondigd dat we waarschijnlijk vanaf 24 november kunnen skiën in Winterberg. Dat is 2 weken eerder dan vorig jaar. De oorzaak hiervan is de installatie van speciale sneeuwkanonnen, de All Weather Snowmakers. Hiermee kunnen ze al vroeg in het seizoen sneeuw produceren en pistes prepareren.

All Weather Snowmakers

De All Weather Snowmakers zijn zo gemaakt dat ze onder de 15 graden al sneeuw kunnen produceren. Waar een normaal sneeuwkanon sneeuw produceert bij maximaal 4 graden, hebben de All Weather Snowmakers minder last van de temperatuur. De machines maken wel andere ‘sneeuw’ dan de normale sneeuwkanonnen. Ze produceren flinterdunne schilfers ijs van zo’n 2 bij 3 cm. Deze schilfers komen via een lopende band buiten de machine op een berg terecht. Deze berg kan vervolgens worden verspreid over de piste. De All Weather Snowmakers produceren zo’n 200 kubieke meter sneeuw per dag.

Foto’s

Uiteraard hebben we een aantal foto’s van de All Weather Snowmakers. Op de foto’s is te zien dat de bouw van de machines bijna voltooid is. De foto’s zijn gemaakt door Marcel van Winterbergbus.nl.

Winterbergbus.nl

Naast de opening van Winterberg heeft ook de Winterbergbus zijn eerste rit aangekondigd. Vanaf 22 december is het mogelijk om met de Winterbergbus je reis te plannen. Vanaf verschillende plekken in Nederland kun je opstappen en ben je rond 08:30 op plaats van bestemming.

Sneeuwkanonnen

Sneeuwkanonnen zien we altijd overal staan, maar hoe werken ze nou precies? In het artikel hieronder hebben we een filmpje geplaatst dat het allemaal voor je uitlegt.