Zo zien de nieuwe Kohlmaisbahn gondels in Saalbach er van dichtbij uit

Mocht je dit seizoen naar Saalbach gaan, dan kun je gebruik maken van de nieuwe Kohlmaisbahn. Aan de lift in het centrum van het dorp wordt op dit moment de laatste hand gelegd. De eerste gondel hangt al aan de kabel, maar zit nog ingepakt. Hoe die eruitziet zonder verpakking? Dankzij deze beelden krijg je daar een goed idee van.

Ingepakt

Eerder deze week schreven wij dat de eerste testrit gemaakt is met de nieuwe Kohlmaisbahn. Een van de nieuwe gondels vertrok daarbij vanuit het dalstation. De gondel zat echter ingepakt, dus je kon nog niet goed zien hoe die er echt uit zou zien. De fabrikant van de gondel heeft het geheim iets minder groot gemaakt, door foto’s te delen van het model gondel.

Eerste lift met deze gondels

De gondels van de nieuwe Kohlmaisbahn zijn gebouwd door fabrikant Omega, dat al jaren actief is in de branche. De Zwitserse fabrikant had de eer om maar liefst 95 gondels te leveren voor de nieuwe lift. Deze zijn van het model Omega V-10 en dat is een splinternieuw model. De lift in Saalbach is de eerste lift waar deze moderne gondels aan komen te hangen. De gondels werden helemaal opnieuw bedacht, ontworpen en gebouwd. De echte kenners herkennen er nog wel de duidelijk Omega stijl in. De gondels zijn perfect afgestemd op de D-Line liften van Doppelmayr, die je nu in steeds meer skigebieden ziet.

Beelden

Hieronder de beelden van de gondels zonder opdruk. De gondels in Saalbach zijn uiteraard bedrukt met het logo en de naam van de lift. Van wat we hebben gezien krijgen ze een rode kleur. In deze luxe stoeltjes kun je prima een paar minuten zitten toch?

© Omega