Zuidelijke luchtstroming stelt sneeuw nog een paar dagen uit

We hoeven je niet te vertellen dat het weer in de Alpen nog wel eens wilt veranderen. Dit geldt ook voor de weersverwachtingen. Waar wij vorige week nog schreven dat het vandaag en morgen zou gaan sneeuwen in de Alpen blijkt het vandaag weer vooruit geschoven te zijn.

Hoge temperaturen

Door de hoge temperaturen is de verwachte sneeuw, waar we vorige week nog zo blij mee waren, zo goed als verdwenen. Momenteel hebben we te maken met een zuidelijke stroming die warme lucht aanvoert. Hierdoor wordt de grens waar sneeuw valt iets opgehoogd.

Sneeuw uitgesteld naar zondag

Deze week is er echter een verrassing op de weerkaarten verschenen. Want zoals het er nu naar uitziet kunnen we volgende week een grote hoeveelheid sneeuw verwachten. Als wij de weerkaarten mogen geloven begint het aanstaande zondag met sneeuwen. De locatie waar de sneeuw verwacht wordt is nog onveranderd ten opzichte van het bericht van vorige week. De meeste sneeuw wordt namelijk verwacht op de grens van Italië, Frankrijk en Zwitserland. Naar verwachting kan er plaatselijk rond 100 cm sneeuw vallen. Andere gebieden worden slechts voorzien van een poederlaagje.

Zonnig en droog

Het oosten van Oostenrijk is voorlopig nog zonnig en droog. Dit komt omdat een hogedrukgebied de neerslag daar onderdrukt. We houden nog wel even een slag om de arm, aangezien het pas een dag van tevoren met enige zekerheid is te zeggen wat het weer gaat doen in de Alpen. Maar van de beelden die wij momenteel zien worden we in ieder geval erg blij.

Sneeuwballengevecht

Kun je nu niet wachten tot zondag? Aanstaande vrijdag kan je in Rotterdam deelnemen aan een sneeuwballengevecht op het Schouwburgplein.